Mentor Magazin - 1118 Budapest, Mťnesi ķt 11-13. - Telefon/fax: 269-2730 - Telefon: 301-0077      Belťpťs - RegisztrŠciů - 2018. december 13., csŁtŲrtŲk
F’OLDAL R”LUNK HÕREK PROGRAMAJŃNL” A MAGAZIN ARCHÕVUM M…DIAAJŃNLAT PARTNEREINK
HÕREK 
UgrŠs a legutůbb kommentelt hŪrekhez!
Keresťs ebben a rovatban
RovatvŠlasztů
2011. jķlius 22. 20:15
Elhelyezkedési esélyek

2011. mŠjus 24. 07:51
Divat- és hiányszakmák

2011. mŠjus 23. 08:34
Idén is megpályázható a fogyatékosság-barát munkahely elismerés

2011. mŠrcius 28. 19:29
√Ātlagj√∂vedelmek alakul√°sa ‚Äď korcsoportonk√©nt

2011. mŠrcius 16. 21:40
Az osztr√°kok a magyar munkav√°llal√≥kat r√©szes√≠tik el√Ķnyben

2011. februŠr 8. 07:43
Diplomás pályakövetés

2010. november 5. 15:19
Fiatal Vállalkozók Hete harmadik alkalommal Magyarországon is

2010. oktůber 11. 11:50
Youth on the Move ‚Äď Mozdulj! Eur√≥pa v√°r!

2010. szeptember 20. 17:01
√Āll√°skeres√Ķk cs√∂kkentett b√©rig√©nnyel

2010. jķlius 28. 07:23
√Āll√°spiaci v√°ltoz√°sok 2010 els√Ķ fel√©ben

2010. jķnius 24. 20:15
Karrierlehet√Ķs√©gek alapszakonk√©nt

2010. mŠjus 19. 08:11
MENNYI √ČR MA A DIPLOMA?

2009. Šprilis 23. 11:43
A fejvad√°szok szerint hi√°ny van IT-mesterekb√Ķl, f√Ķk√©nt szoftverfejleszt√Ķkb√Ķl

HŪrek – www.mentormagazin.hu

Rovatunk legalŠbb hetente frissŁl. Jů bŲngťszťst, beszťlgetťst kŪvŠnunk!

     

Oldalak: 1 
2011. jķlius 22. 20:15
Elhelyezkedési esélyek

A Workania.hu internetes √°ll√°sport√°l munkat√°rsai azt vizsg√°lt√°k legut√≥bbi felm√©r√©s√ľkben, hogy milyen es√©lyekkel sz√°molhatnak a munkaer√Ķpiacon az √°ll√°skeres√Ķk nem√ľk, √©letkoruk, iskolai v√©gzetts√©g√ľk, szakmai tapasztalatuk alapj√°n. A kutat√≥k azt vizsg√°lt√°k, hogy az √°ll√°shirdet√©sre jelentkez√Ķk √∂n√©letrajzait milyen gyakran n√©zik meg a munkaer√Ķt keres√Ķk ‚Äď a tan√°csad√≥ c√©gek vagy a munkaer√Ķt alkalmazni tervez√Ķ v√°llalatok kiv√°laszt√°st v√©gz√Ķ munkat√°rsai. √Ėsszefoglal√≥nkban kiemel√ľnk n√©h√°ny √©rdekes adatot a kutat√°s eredm√©nyeib√Ķl. A felm√©r√©s √∂sszes adatait figyelembev√©ve, √°ltal√°nos√≠tva kijelenthet√Ķ, hogy a f√©rfi √°ll√°skeres√Ķk es√©lyei jobbak ma az √°ll√°spiacon.
  TovŠbb >>>
2011. mŠjus 24. 07:51
Divat- és hiányszakmák

H√ļsz √©vvel ezel√Ķtt a diploma a biztos meg√©lhet√©st √©s magas st√°tuszt jelentette, m√°ra azonban egy√°ltal√°n nem garant√°lt, hogy egy friss diplom√°s probl√©ma n√©lk√ľl, a v√©gzetts√©g√©nek megfelel√Ķen el tud helyezkedni. T√ļlk√≠n√°lat alakult ki a diplom√°sokb√≥l a magyar munkaer√Ķpiacon, m√≠g a szakmunk√°sokb√≥l soha nem l√°tott hi√°ny van.
  TovŠbb >>>
2011. mŠjus 23. 08:34
Idén is megpályázható a fogyatékosság-barát munkahely elismerés

Id√©n is p√°ly√°zhatnak a FOGYAT√ČKOSS√ĀG-BAR√ĀT MUNKAHELY elismer√©sre azok a munk√°ltat√≥k, akik v√°llalj√°k, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyat√©kos emberek toborz√°s√°val, foglalkoztat√°s√°val, megtart√°s√°val kapcsolatos gyakorlatukat. Az elismer√©st a Nemzeti Er√Ķforr√°s Miniszt√©rium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Sz√∂vets√©g a Kiv√°l√≥s√°g√©rt K√∂zhaszn√ļ Egyes√ľlet √©s a Salva Vita Alap√≠tv√°ny k√∂z√∂sen adja a p√°ly√°zati felt√©teleket teljes√≠t√Ķ munk√°ltat√≥knak. A projektet a Nemzeti Rehabilit√°ci√≥s √©s Szoci√°lis Hivatal t√°mogatja.
  TovŠbb >>>
2011. mŠrcius 28. 19:29
√Ātlagj√∂vedelmek alakul√°sa ‚Äď korcsoportonk√©nt

A Workania √°ltal m√Ľk√∂dtetett www.fizetesek.hu internetes b√©rfelm√©r√©s munkat√°rsai legut√≥bbi kutat√°sukban a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ koroszt√°lyokhoz tartoz√≥ munkav√°llal√≥k √°ltal megadott fizet√©si adatokat hasonl√≠tott√°k √∂ssze. A felm√©r√©sb√Ķl kiolvashat√≥, hogyan alakulnak az √°tlagj√∂vedelmek az egyes megy√©kben a p√°ly√°n elt√∂lt√∂tt √©vek v√°ltoz√°s√°val.
  TovŠbb >>>
2011. mŠrcius 16. 21:40
Az osztr√°kok a magyar munkav√°llal√≥kat r√©szes√≠tik el√Ķnyben
M√°jus 1-t√Ķl ny√≠lik meg az eur√≥pai munkaer√Ķpiac


Az Eur√≥pai Uni√≥hoz 2004-ben csatlakozott √°llamok, √≠gy Magyarorsz√°g sz√°m√°ra is id√©n m√°jus 1-j√©n ny√≠lik meg teljesen az eur√≥pai munkaer√Ķpiac. Ennek kapcs√°n Magyarorsz√°g nyolcadik legnagyobb foglalkoztat√≥ja, az ausztriai k√∂zponttal m√Ľk√∂d√Ķ Trenkwalder kutat√°st v√©gzett k√∂zel 400 osztr√°k v√°llalat r√©szv√©tel√©vel, hogy felm√©rje a magyar munkaer√Ķ elhelyezked√©si es√©lyeit. Az eredm√©nyek b√≠ztat√≥ak.
  TovŠbb >>>
2011. februŠr 8. 07:43
Diplomás pályakövetés
Mennyire sikeresek a ‚Äěbologn√°sok‚ÄĚ a munkaer√Ķpiacon?


A bolognai alapk√©pz√©s els√Ķ v√©gzettjei j√≥l tudj√°k kamatoztatni oklevel√ľket √°ll√°skeres√©skor, majdnem 50 sz√°zal√©kuk ugyanakkor tov√°bbtanul ‚Äď ak√°r munka mellett is ‚Äď p√©ld√°ul mesterk√©pz√©sen. A munkaer√Ķpiac nagyj√°b√≥l √ļgy kezeli a bachelor k√©pz√©s diplom√°sait, mint a kor√°bbi f√Ķiskolai oklev√©llel rendelkez√Ķ p√°lyakezd√Ķket. Igaz, fizet√©s√ľk √©s el√©gedetts√©g√ľk valamivel alacsonyabb az √°tlagn√°l, de ez tal√°n abb√≥l is ad√≥dik, hogy a munk√°ltat√≥k m√©g nem ismerik az √ļj k√©pz√©sben rejl√Ķ lehet√Ķs√©geket √©s tartalmat. T√∂bbek k√∂z√∂tt ezek der√ľltek ki az Educatio Nonprofit Kft. kutat√°s√°b√≥l, amelyet a Diplom√°s P√°lyak√∂vet√Ķ Rendszerben tal√°lhat√≥ int√©zm√©nyi adatok alapj√°n v√©gzett. Az elemz√Ķk azt vizsg√°lt√°k, hogy az √ļj k√©pz√©si rendszerben els√Ķk√©nt v√©gzett gener√°ci√≥ mennyire volt sikeres bachelor (BSc/BA) oklevel√©vel a munka vil√°g√°ban.
  TovŠbb >>>
2010. november 5. 15:19
Fiatal Vállalkozók Hete harmadik alkalommal Magyarországon is
100 orsz√°gban 40 ezer esem√©nyre 10 milli√≥ r√©sztvev√Ķt v√°rnak


November 15 √©s 21. k√∂z√∂tt ism√©t megrendezik a vil√°g sz√°z orsz√°g√°ban, 40 ezer esem√©nnyel √©s t√≠zmilli√≥ r√©sztvev√Ķvel a Fiatal V√°llalkoz√≥k Het√©t (Global Entrepreneurship Week). Ez az a hat nap, amikor √©s ahol minden v√°llalkoz√≥ kedv√Ľ √©s mag√°t akt√≠vnak √©rz√Ķ fiatal sz√°m√°ra lehet√Ķs√©g ny√≠lik felt√©rk√©pezni a gazdas√°gi √©let k√≠n√°lta lehet√Ķs√©geket √©s megismerkedhetnek egym√°ssal, valamint olyan sikeres gazdas√°gi szerepl√Ķkkel, akik megfelel√Ķ tan√°csokkal √©s inspir√°ci√≥val tudnak szolg√°lni az √ļj v√°llalkoz√°sokat illet√Ķen.
  TovŠbb >>>
2010. oktůber 11. 11:50
Youth on the Move ‚Äď Mozdulj! Eur√≥pa v√°r!

A fiatalok munkaer√Ķpiacon t√∂rt√©n√Ķ sikeres helyt√°ll√°s√°hoz sz√ľks√©ges tud√°s, k√©szs√©gek √©s tapasztalatok megszerz√©s√©ben ny√ļjt seg√≠ts√©get a Youth on the Move kezdem√©nyez√©s, amely ennek √©rdek√©ben 28 kulcsfontoss√°g√ļ int√©zked√©st tartalmaz ‚Äď mondta el Jan Truszczynski, az Eur√≥pai Bizotts√°g Oktat√°s√ľgyi √©s Kultur√°lis F√Ķigazgat√≥s√°g√°nak f√Ķigazgat√≥ja a program budapesti nyit√≥rendezv√©ny√©n, okt√≥ber 8-√°n. A program c√©lja, hogy Eur√≥pa minden fiatalj√°nak min√Ķs√©gi oktat√°st, k√©pz√©st √©s gyakorlatot biztos√≠tson.
  TovŠbb >>>
2010. szeptember 20. 17:01
√Āll√°skeres√Ķk cs√∂kkentett b√©rig√©nnyel

A Workania internetes √°ll√°sport√°l (www.workania.hu) munkat√°rsai legut√≥bbi kutat√°sukban azt vizsg√°lt√°k, hogy az √©v m√°sodik negyed√©v√©ben hogyan v√°ltozott az √°ll√°skeres√Ķk √°ltal az √∂n√©letrajzokban megadott elv√°rt b√©rek √°tlagos nagys√°ga. 2010 m√°sodik negyed√©v√©ben a munkav√°llal√≥k √°tlagosan 156.800 forintot k√©rtek az √°ll√°skeres√©s sor√°n, ez 8%-kal kevesebb, mint az egy √©vvel kor√°bbi √°tlag (170.400 Ft).
‚ÄěAz √°ll√°skeres√Ķk hajland√≥ak ak√°r 30%-kal kevesebb b√©r√©rt is elmenni dolgozni, mint amennyit val√≥j√°ban kereshetn√©nek. Ennek legf√Ķbb oka a magas munkan√©lk√ľlis√©g, ez√©rt az √°ll√°skeres√Ķk az ut√≥bbi egy √©vben lejjebb vitt√©k az ig√©nyeiket‚ÄĚ ‚Äďhangs√ļlyozta Ficza J√°nos, a Workania pr-munkat√°rsa.
  TovŠbb >>>
2010. jķlius 28. 07:23
√Āll√°spiaci v√°ltoz√°sok 2010 els√Ķ fel√©ben

A Workania internetes √°ll√°sport√°l (www.workania.hu) legut√≥bbi kutat√°s√°ban a munkaer√Ķpiac v√°ltoz√°sait vizsg√°lta az √°ll√°skeres√Ķk √©s a megjelen√Ķ hirdet√©sek t√ľkr√©ben. A 2010-es √©v els√Ķ f√©l√©v√©ben akt√≠v √°ll√°skeres√Ķk √©s a meghirdetett √°ll√°saj√°nlatok sz√°m√°t hasonl√≠tott√°k √∂ssze az el√Ķz√Ķ √©v azonos id√Ķszak√°nak adataival.
Az eredm√©nyek alapj√°n a munkaer√Ķ kereslet v√°ls√°g ut√°ni enyhe n√∂veked√©s√©re k√∂vetkeztethet√ľnk, ugyanis 6,1%-kal t√∂bb volt az √°ll√°shirdet√©sek sz√°ma ez √©v els√Ķ f√©l√©v√©ben, mint egy √©vvel kor√°bban. A honlap adatai szerint ugyanakkor az √°ll√°skeres√Ķk sz√°ma is 18,8%-kal n√Ķtt.
  TovŠbb >>>
2010. jķnius 24. 20:15
Karrierlehet√Ķs√©gek alapszakonk√©nt

√öj szolg√°ltat√°sokkal b√Ķv√ľlt a f√Ķk√©nt frissdiplom√°soknak sz√≥l√≥ diplomantul.hu. Az √∂nismereti √©s karriertesztek mellett imm√°r tizenn√©gy k√©pz√©si ter√ľlet alapszakjaira jellemz√Ķ karrierlehet√Ķs√©gekr√Ķl is √©rtes√ľlhetnek a janu√°rban indult port√°l olvas√≥i. A diplomantul.hu c√©lja, hogy seg√≠ts√©get ny√ļjtson a frissdiplom√°soknak a karriertervez√©sben, de az oldal hasznos a hallgat√≥k √©s a felv√©teli el√Ķtt √°ll√≥k sz√°m√°ra is. A bemutatott alapszakok sz√°ma csaknem √∂tven, a lista azonban folyamatosan b√Ķv√ľl.
  TovŠbb >>>
2010. mŠjus 19. 08:11
MENNYI √ČR MA A DIPLOMA?

Mindannyian tudjuk, hogy a fels√Ķfok√ļ tanulm√°nyok sok p√©nzbe ker√ľlnek, ak√°r saj√°t zsebb√Ķl fizeti a di√°k vagy annak hozz√°tartoz√≥ja, ak√°r √°llamilag finansz√≠rozott a k√©pz√©s. A p√©nzr√°ford√≠t√°s mellett sok energi√°t is kell belefektetni, am√≠g a diploma k√©zhezv√©tel√©ig eljut valaki. √Čs ut√°na mi k√∂vetkezik? A Workania √°ll√°sport√°l √°ltal m√Ľk√∂dtetett www.merces.hu fizet√©si felm√©r√©s legut√≥bbi kutat√°s√°ban azt vizsg√°lta, mennyit √©r ma (2010-ben), ha valaki az √©retts√©gi megszerz√©se ut√°n kezd dolgozni, vagy ha friss diplom√°j√°val a zseb√©ben l√©p az √°ll√°spiacra. A kutat√°s k√ľl√∂nb√∂z√Ķ ter√ľleteken p√°lyakezd√Ķ fiatalok √°tlagfizet√©seit hasonl√≠totta √∂ssze.
  TovŠbb >>>
2009. Šprilis 23. 11:43
A fejvad√°szok szerint hi√°ny van IT-mesterekb√Ķl, f√Ķk√©nt szoftverfejleszt√Ķkb√Ķl

A gazdas√°gi v√°ls√°g egyik legf√°jdalmasabb t√ľnete, hogy egyre t√∂bb munkahely sz√Ľnik meg √©s a frissdiplom√°sok nem tudnak v√©gzetts√©g√ľknek megfelel√Ķen elhelyezkedni. Aki azonban fell√©p valamelyik online-√°ll√°sk√∂zvet√≠t√Ķ honlapra, meglep√Ķdve tapasztalhatja, hogy hirdet√©sek eg√©sz arzen√°lja z√ļdul r√°. A szabad √°ll√°sok tetemes h√°nyada programoz√≥t, info-technol√≥giai, azaz IT-szakembert keres, ugyanis informatikai ter√ľleten j√≥l k√©pzett szakemberekb√Ķl a rendelkez√©sre √°ll√≥ sz√°mn√°l sokkal t√∂bbet fel tudna sz√≠vni a munkaer√Ķpiac.
  TovŠbb >>>
© 1998-2007 WWW.MENTORMAGAZIN.HU – A megķjult Mentor Magazin honlapja. IMPRESSZUM
A honlap anyagai szabadon letŲlthetűk. A kŁlŲnleges jogokat kŁlŲn jelezzŁk.
AdminisztrŠtor: admin@mentormagazin.hu. A szerkesztűsťg cŪme: info@mentormagazin.hu