Mentor Magazin - 1118 Budapest, Mnesi t 11-13. - Telefon/fax: 269-2730 - Telefon: 301-0077      Belps - Regisztrci - 2018. december 13., cstrtk
FOLDAL RLUNK HREK PROGRAMAJNL A MAGAZIN ARCHVUM MDIAAJNLAT PARTNEREINK
A MAGAZIN 
Ugrs a legutbbi kommentekhez!
Keress ebben a rovatban
A lap szmai
A lap rovatai
A lap szerzi

A megnyitott lapszm: Mentor - 2008/3. szám
Mentor, 2008/3. szám 
Stanczik-Starecz Ervin
Ghánai hercegnõ a budapesti pedagógiai intézetben
  
Különleges élményben volt részük azoknak a diákoknak, tanároknak, s más meghívottaknak, akik a közelmúltban részt vettek a Fõvárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet „Interkulturális találkozások-1” címmel megrendezett rendhagyó délutánján.

Mentor - 2008/3. szám – 6. oldal
Keszthelyi Renáta
Megbukott a tandíj – hogyan tovább?
Módosítják a felsõoktatási törvényt – rugalmas átjárhatóság az állami és a költségtérítéses képzések között
  
Az idei tanévben vezette be az Oktatási és Kulturális Minisztérium a „fejlesztési részhozzájárulást” (FER), népnyelvén tandíjat, amely mindössze fél évet „élt”. A FER-bõl befolyó összeget a felsõoktatási intézmények ösztöndíjakra és újabb fejlesztésekre költhették volna.

Mentor - 2008/3. szám – 10. oldal

B. G.
Új tudás – mûveltség mindenkinek
  
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium március 4-én hozta nyilvánosságra, egyúttal széles körû társadalmi vitára bocsátotta az „Új tudás – mûveltség mindenkinek!” programot. A magyar közoktatás megújítását célzó intézkedéssorozat célja: a kora gyermekkori készségfejlesztés kiterjesztése...

Mentor - 2008/3. szám – 12. oldal
Fodor Erika
A hejõkeresztúri titok
  
Az országos matematikai kompetenciafelmérés 2007- es adatai szerint a községi iskolák átlagteljesítménye: 469, míg a városiaké 485 pont, ezen belül 520 ponttal kiemelkednek a budapesti iskolák – egy Borsod megyei község, Hejõkeresztúr 546 pontos átlagával azonban ezt is túlszárnyalja!

Mentor - 2008/3. szám – 20. oldal

Adamikné dr. Jászó Anna
Tarka élet
  
Kosztolányi szegény kisgyermeke színes tintákról álmodik, szerinte a legszebb a sárga, de szép lehet még a bronz, az ezüst, a zöld, az arany, a tréfás lila, a borszín, a néma-szürke, a szomorú-viola, a kék, de csak a halvány, az égõ-piros és a vérszín.

Mentor - 2008/3. szám – 24. oldal
Szepesi Boglárka
Emberségünk szigete
  
Dr. Király Péter a Rex Kutyaotthon Alapítvány, valamint az alapítványi és civil segítséggel négy évvel ezelõtt megszületett Budapesti Állat- és Természetvédelmi Kultúrpark – rövid nevén – az Állatsziget megálmodója és megalkotója, amely a káposztásmegyeri lakótelep határában, két hektáros területen épült fel...

Mentor - 2008/3. szám – 26. oldal

Domokos Zsuzsa
Tanítható-e az egészséges életmód?
  
Nem megszokott kép ma még, ha egy osztályvezetõ fõorvos a kórház könyvtárában várja délután a betegeit, és vetítettképes elõadással igyekszik meggyõzni õket a diéta betartásának fontosságáról. Nálunk ma még sok édesanya is megsértõdik, ha kisgyermeke helyes étkezésére az óvónõ hívja fel a figyelmét.

Mentor - 2008/3. szám – 40. oldal
1998-2007 WWW.MENTORMAGAZIN.HU – A megjult Mentor Magazin honlapja. IMPRESSZUM
A honlap anyagai szabadon letlthetk. A klnleges jogokat kln jelezzk.
Adminisztrtor: admin@mentormagazin.hu. A szerkesztsg cme: info@mentormagazin.hu